Piran - Portorož

Csobbanás a szlovén tengerparton és látogatás az egyik legszebb és leghangulatosabb tengerparti kisvárosban, Piranban.
2024-07-06
21 000 Ft,-/fő

Utazás: autóbusszal

Felszállási lehetőség: Nagykanizsa - Letenye - Lenti útvonalon

Indulás: kora reggeli órákban

Utazás pihenőkkel a szlovén tengerpartra. Portorož és Piran az isztriai félsziget nyugati partjának hihetetlen ékességei és a szlovén tengerpart központjai. A kellemes öbölben található Portorož rendkívül jótékony tengerparti klímával és gyógyítási hagyománnyal rendelkezik. A szomszédja, az ősi Piran pedig a legszebb városok közé tartozik, és Európában a legjobban megőrzött régi város.

Utunk első állomása Piran, ahol rövid városnézés keretében megismerjük a főbb nevezetességeit. (Tartini tér, pirani vár és várfal, Szent György templom). Mivel Piran 500 évig a Velencei Köztársasághoz tartozott, majd az Osztrák-Magyar Monarchia része volt, így az óváros legtöbb épületére a barokk vagy a szecessziós stílus a jellemző.A  festői középkori város történelmi emlékként védett, a közelben elterülő sóbányákról lett híres, messze földön ismerik a la fleur de sel-fé le pirani sót. Több mint 1 km-es gyalogút vezet a tengerparton Portorožba. A panorámás tengerparti sétány a tengeri üledékből képződött sziklás magaspart mellett ereszkedik le, végén egy stranddal és természetvédelmi területtel zárul.

A rövid városnézés után Portorožba indulunk strandolni. A szlovén tengerpart egyik legkedveltebb, egyedülálló klímával rendelkező üdülőhelye.  Nem véletlenül nevezik az Adria Svájcának. Érdemes végigsétálni főutcáján is, melynek mentén luxusszállodák sorakoznak.

Hazautazás késő délután, érkezés az éjszakai órákban.

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás és csoportkísérő költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a Baleset-, Betegeség-, Poggyász biztosítást, melyenek díja 700 -1300,- Ft/fő/nap életkortól függően.


Minimális indulási létszám: 40 fő.

 

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda

Utazási irodánk a programváltozás jogát fenntartja.