Erdély csodái

Erdély: e szó hallatán minden magyarban megmozdul valami és azonnal a fülünkben zeng Tamási Áron gondolata: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”. Erdélybe mindig hazaérkezhetünk, mert bármerre is induljunk, mindenhol ősi történeteink és legendáink, királyaink és fejedelmeink, szép településeink értékei köszönnek vissza. Csodálatos természeti táj, gazdag történelmi múlttal, őszinte emberi tartalommal. Erdély élő történelem, vendégszerető otthon. Ott a helyünk!
2024-07-09 - 2024-07-15
60 000 Ft,-/fő+360€ EUR,-/fő
7 nap/6 éj félpanzióval, az ár a belépőket és minden további költséget tartalmaz

A körutazás programja:

 
1. nap
Kora reggeli indulás Nagykanizsáról Nagyváradra, Szent László királyunk és Ady Endre városába, mely Erdély egyik legszebb települése, gyönyörű szecessziós városképével, nyüzsgő, nagyvárosias hangulatával. Ezt követően folytatjuk utunkat Bánffyhunyadra, ahol megtekintjük a Bánffyhunyadi Református Templomot, melyet a 19. század elején építettek a városközpontban, és melynek belső kialakítása lenyűgöző művészi munka. A napot Gernyeszegen zárjuk, szállás, vacsora. 
 
2. nap
Másnap Segesvárra utazunk, a szászok híres kereskedővárosába, ahol sétálhatunk a középkori várfalon és megcsodálhatjuk a város ódon hangulatát. A 13. századi várból fantasztikus kilátás nyílik a környező tájra. Délután Székelyvéckén járunk, ahol a Székely Golgotára látogatunk, mely a környék egyik legjelentősebb vallási emlékhelye. Ezután Marosvásárhelyre indulunk, ahol a Kultúrpalotát lkeressük fel, mely a város kulturális és művészeti életének központja. Este visszatérünk Gernyeszegre, majd a kastélylátogatást követően indulunk vissza a szállásra, vacsora.
 
3. nap
A harmadik nap reggelén Szovátára indulunk, hogy megtekintsük a Medve-tavat, mely Erdély egyik legszebb természeti látványossága. A tó körül sétálva gyönyörködhetünk a kristálytiszta vízben és a környező erdőkben. Ezután Parajdra látogatunk, ahol bepillanthatunk a híres Parajdi Sóbánya mélyére, hogy megismerjük a sókitermelés folyamatát és a bánya történetét. Délután Korondra utazunk, a híres Korondi Népművészeti Vásárra, ahol kézművesek kínálnak tradicionális erdélyi kézműves termékeket. Este egy izgalmas terepjárós utazásra indulunk a Jézus Szíve Kilátóhoz, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a környező vadregényes erdélyi tájra. Szállás és vacsora Farkaslakán.
 
4. nap
A negyedik napon felfedezzük a környék természeti kincseit. Első megállónk a legendás Gyilkos-tó, melyet lenyűgöző hegyek és erdőségek ölelnek körül, s ahol csónakban ülve közelről is láthatjuk a tó mélyéről meredező fenyő törzseket. Ezután utunkat Székelyföld legszebb szurdokához, a Békás-szoroshoz folytatjuk. A kanyonban vezető sétaút során megcsodálhatjuk a természet által faragott sziklák egyedi formáit, majd lehetőség nyílik egy rövid pihenőre, vásárlásra. Délután megérkezünk Csíksomlyóra, ahol megtekintjük a híres Csíksomlyói Kegytemplomot, mely a magyar katolikus hívők egyik legfontosabb zarándokhelye. A nap végén rövid megállót teszünk Szejkefürdőnél a Mini-Erdély Parknál, ahol megtekinthetjük Erdély jellegzetes építészeti és kulturális örökségét, majd a székelykapuk alatt elsétálunk Orbán Balázs sírjához. Estére visszatérünk Farkaslakára, ahol a szállásadónk vár minket finom vacsorával.
 
5. nap
Ezen a napon felfedezzük Brassó gazdag kulturális örökségét. Első megállónk a Brassói Fekete Templom, mely a város egyik legjelentősebb építészeti remekműve, és a középkori eredetű város szimbóluma. Ezután ellátogatunk Prázsmárra, ahol megtekintjük az impozáns Prázsmári Erődtemplomot, mely a város történelmi múltját és védelmi rendszerét idézi meg. Délután Miklósvárba utazunk, ahol megcsodáljuk a híres Kálnoki Kastélyt, mely a reneszánsz stílus egyik legszebb példája Erdélyben. Este ismét visszatérünk Farkaslakára.
 
6 nap
Kolozsvár gazdag történelmi örökségének és vibráló városi életének felfedezésével kezdjük e napot Első megállónk a Kolozsvári Mátyás-székesegyház, mely egyedülállóan gazdag díszítései és lenyűgöző belső terei miatt is kihagyhatatlan. Ezt követően kalandos túrára indulunk a Tordai-hasadékba, ahol a fenséges barlangok és sziklák között barangolhatunk. Délután Torockóba utazunk, és sétálunk a hangulatos faluban, melynek egyedülálló sziklás környezete különleges látványt nyújt. Szállás Torockóban, vacsora. 
 
7. nap
Utolsó napunk Dévába vezet, ahol siklóval felkúszunk a híres várba, hogy körbetekintsünk a történelem e kies magaslatáról. Ezután Arad felé vesszük az irányt, hogy megtekintsük a Szabadság Szobrot, mely az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére emelt emlékmű. Ezt követően búcsút intünk Erdélynek, és útnak indulunk hazafelé.
 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Ellátás: félpanzió

A részvételi díj tartalmazza: az utazást légkondicionált autóbusszal, az útdíjakat, a szállást a félpanziós ellátással (a vacsora  bőséges, háromfogásos, házias minden helyszínen), a belépődíjakat (Bánffyhunyadi templom, kultúrpalota, Mini-Erdély park,  Parajdi sóbánya, Prázsmár, Kálnoky kastély, Déva sikló), a terepjárós-utánfutós utazást,  idegenvezetést, szervezési díjat.

A részvételi díj nem tartalmazza a Baleset-, Betegeség-, Poggyász biztosítást, melyenek díja 700 -1300,- Ft/fő/nap életkortól függően.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A belépődíjak ára tájékoztató jellegű.

Minimális indulási létszám: 35 fő.

Jelentkezési határidő: 2024. május 10.

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda