Tulipánözön és Bled csodája

Mit ad ez a gyönyörű egynapos szlovén kirándulás? A tavasz valóságát hozza el nekünk 2 millió tulipán látványával, szikrázó fényekkel és Bled elképesztő színeivel!
2024-04-13
18 500 Ft,-/fő
Szlovén csodák egy napban!

Utazásunkat a kora reggeli órákban kezdjük meg az Alpok hegyláncai ölelésében fekvő Kamnik városkája felé, amely amellett, hogy kulturális értékekben is bővelkedő rendkívül bájos kisváros, egyik kiemelkedő nevezetességét a határában fekvő mintegy 88 hektáron elterülő Volčji Potok Arborétum jelenti, amely minden évszakban csodás látványt nyújt, ám az áprilisi időszakban mintegy 2 millió tulipánnal bűvöli el a látogatókat. Az arborétumban több kisebb tó és patak is található, amelyek mentén sétálva gyönyörködhetünk a hosszan kígyózó színes tulipánáradatban.

Arborétum béli sétánkat követően – a szépségeket egy napba sűrítve – utunkat Szlovénia talán egyik legkülönlegesebb városkája felé, Bled irányába vesszük. 
 
Bledi-tó Szlovénia legismertebb kirándulóhelye, a Júliai-Alpok ékszerdoboza, az országba kirándulók kötelező zarándokhelye. A hegyekkel és zöldellő erdőkkel körülölelt tó fölött, egy 130 méter magas sziklaszirten álló várkastély és a tó közepén fekvő karcsú templomtoronnyal ékesített sziget látványa mágnesként vonzza a látogatókat. A várba elsősorban a kilátás miatt érdemes felmenni, a zarándokhelyként is ismert szigeten álló templomba pedig már maga az utazás a helyi pletnával, lapos bárkával is élmény, és ha háromszor megkongatjuk a harangot, teljesül egy kívánságunk. Szabadprogram keretében megkóstolhatjuk a helyi cukrászdákban Bled kulináris specialitásait, a krémest és a poticát, mely egy szlovén kalács, különböző töltelékekkel töltve, kerek cserépedényben sütve, mogyoró, füge, dió ízesítéssel.
 
Tartsanak velünk ezúttal is!
 
Nagykanizsai és Lenti felszállási lehetőség, valmint min. 8 fő esetén Kaposvárról, Zalaegerszegről kisbuszt indítunk a nagykanizsai csatlakozáshoz. 
 
Belépők: 
  • Volčji Potok Arborétum: 9,5€
  • Bled – minden belépő fakultatív:
    • pletnázás (hajózás) a szigetre: 15€
    • templom: 10,5€
    • vár: 14€

Csoportos Baleset-, Betegség- és Poggyász biztosítás díja: 700 - 1300 Ft/fő/nap életkortól függően.

 

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A belépődíjak ára tájékoztató jellegű!