Tavaszi zsongás Cesky Krumlovban

A Moldva mintha csak azért vájt volna dupla kanyart a hegyek ölelésében, hogy létrehozza csobogó hűs vízével a világ egyik legromantikusabb kisvárosát: Cesky Krumlovot. Mesekézzel rajzolt girbegurba utcácskái, fölénk magasodó vártornyai, tarkabarka házikói kulisszaként vesznek körül, hogy kiléphessünk a hétköznapok keretei közül és mesehősként újjászülessünk, akár tavasszal a természet.
2024-05-11 - 2024-05-12
29 000 Ft,-/fő+80€ EUR,-/fő

Egy frissítő zsongás erejéig bekukkantunk ezen ékszerdoboz színes kincsei közé, de csemegeként sétálunk Trebon ódon várfalainak árnyékában és a dél kulturális centrumában, Ceske Budejovicében. Tarts velünk egy felfrissítő utazásra!         

Program

1. nap
Kora reggeli indulás Nagykanizsáról Ausztrián keresztül Český Krumlov-ba, a Moldva dupla kanyarulatába beékelt mesevilág-hangulatú kisvárosba, melynek középkori óvárosa és sziklára épült vára 1992 óta a Világörökség részét képezi. Krumlov malmait, várát, gótikus templomát és keszekusza utcácskáit egy közös séta során járjuk be, az ezt követő szabadprogram keretében kóstolásra ajánljuk a gyár sörözőjében a város sörét, a hajdani Eggenberget. Világcsoda kisváros élő medvékkel a várárokban. Este érkezés České Budějovicé-be, a belvárosi négycsillagos szállás elfoglalása, majd szabadprogram vacsorázási lehetőséggel egy tradicionális cseh étteremben. 

 
2. nap
Délelőtt Dél-Csehország gazdasági és kulturális központját, Cesky Budejovice-t tekintjük meg, körbejárjuk a középkori városmagot, kezdve a monumentális, 133x133méteres főtérrel, az ott található Városházával, a híres Sámson-kúttal és a rémisztő akasztófa-kővel. Majd elsétálunk a Fekete-torony, a történelmi templomok, a régi Sóház és a Vas-szűz torony érintésével a Malše folyó partjára, melyet szabadprogram követ.
Rövid vásárlás után indulás a halastavak földjére, a vízimanók és az első cseh sör készítésének városába: Třeboň-ba. A pontyokkal teli tavak és középkori várfalak ölelésében fekvő kisváros színes hangulatát színházi kulissza-szerű terei, szűk utcácskái és az utolsó Rožmberk herceg idején épült reneszánsz kastély teszi felejthetetlenné, no és a kis tereken olykor felbukkanó délceg pávái. A városnézést követően megízleljük az 1379 óta helyben főzött Regent sört a patinás gyár sörözőjében.
 
Szabadprogram után hazaindulunk és az esti órákban érkezünk Nagykanizsára.
 
Az ár tartalmazza:
Utazás autóbusszal, 1 éjszaka České Budějovice belvárosában 4*-os szállodában - 2 ágyas saját
fürdőszobás szobákban reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetéssel, VOX-készülék díját (idegenvezetői rádiós készülék)
 
Idegenvezető: Lehota János, Lehota-Szolvik Edit
Egyágyas felár: 30€/fő
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
  • Fakultatív program: Cesky Krumlov vártorony 50 CZK
  • Baleset-, betegség-, poggyász biztosítás díját (700 -1300,- Ft/fő/nap életkortól függően)
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
A belépődíjak ára tájékoztató jellegű.

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda