Mini körút Itália meseföldjén: Cinque Terre, Garda-tó, Verona

Egy hihetetlen mesevilág elevenedik meg ezen az utazáson, ahol az „öt föld” vidékének kicsiny, tenger-ölelte és hegyekre felkúszó színes falvaiba tekergődzünk be, hogy elhiggyük, ez nem álom, nem kulissza: ez valóban létezik. A Cinque Terre településeinek meglátogatását Párma nemes pompája és a Garda-tó lélegzetelállító hegyláncai és vízesései keretezik, lezárva a kalandot Verona romantikus élményével. Hogy azután feltöltődve élhessük meg az itthoni valóságot.
2024-05-30 - 2024-06-02
59 000 Ft,-/fő+290€ EUR,-/fő
4 nap/3 éjszaka félpanzióval

Az utazás részletes programja
 

május 30. (csütörtök)

Nagykanizsa – Mantova: A kora reggeli indulással utazás a hajdani Gonzaga család birodalmába, a makulátlan reneszánsz óvárossal büszkélkedő Mantovába, ahol bejárjuk a piacteret és az azt körbefutó sikátorokat, rácsodálkozunk Európa egyik legnagyobb palotaegyüttesére és kávét szürcsölünk Rigoletto házánál a Piazza Sordellon. Koraeste megérkezés Pármába, ahol a történelmi belváros rövid felfedezését követően elfoglaljuk a szállásunkat (2 éj). Vacsora.
 
május 31. (péntek)
Rövid utazás La Spezia kikötővárosába, ahonnan ezúttal vonattal kúszunk be az öt, tengeröböl által körbezárt települést rejtő Cinque Terre vidékére. A sziklák oldalában megbúvó kis halászfalvak, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso sziklákba ékelődő gyöngyszemei színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. Három városkát közösen sétálunk körbe, jó idő esetén csobbanva a tengerbe, de a szabadidő és a Cinque Terre Kártya lehetőséget nyújt a vidék teljes egyéni bejárására is. Este visszaérkezés a Párma melletti szállásra. Vacsora. 
 
június 1. (szombat)
Új hónap, új élmény: a Garda-tó lenyűgöző panorámaútján haladva első célunk Riva del Garda, az Alpok láncai között megbúvó északi kikötő. Kis meglepetés vízesés-látogatást követően közös séta majd szabadidő a fenséges látványú városkában. Ezt követően a lenyűgöző Monte Baldo-hegy lábánál fekvő Malcesine hangulatos belvárosát vesszük be. Malcesine városközpontja varázslatos hely, ahol a történelmi légkör és a helyi kultúra találkozik. Séta közben felfedezhetjük a kis üzleteket, teraszos kávézókat és éttermeket. De csak addig, hogy estére odaérjünk a déli fővárosba, a tóba mélyen benyúló félsziget csücskében található Sirmionéba. A mediterrán hangulatú ősi halászfalu ma e vidék egyik legnépszerűbb üdülőhelye a Scaligeri várral és a római kori villa maradványaival. Korzózás. Szállás és vacsora egy közeli különleges szállodában.
 
június 2. (vasárnap)   
Az itáliai mesés kiskörutat egy városnézéssel és vásárlási lehetőséggel zárjuk Rómeó és Júlia romantikus városában, Veronában. Érkezés Nagykanizsára az esti órákban.

Nagykanizsai és Lenti felszállás - min. 6 fő esetén Kaposvárról, Zalaegerszegről kisbuszt indítunk a nagykanizsai csatlakozáshoz. 


Idegenvezető: Lehota János, Lehota-Szolvik Edit

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 2 éjszaka egy 4*-os szállodában Párma közelében, majd 1 éjszaka egy 4*-os szállodában Verona közelében

Ellátás: félpanzió

Egyágyas felár: 110€/fő

A részvételi díj tartalmazza: az utazást légkondicionált autóbusszal, az útdíjakat és városbehajtási díjakat, a szállást 4*-os szállodában, a félpanziós ellátást 3 alkalommal, az idegenvezetést, a VOX-készülék (rádiós idegenvezetői készülék) bérleti díját. 

A részvételi díj nem tartalmazza, a belépőket, valamint az idegenforgalmi adót. 

  • idegenforgalmi adó: 9 €
  • Belépők:
    • Cinque Terre kártya: 18,2 €

    • Varone vízesés: 5 €

  • BBP biztosítás: 700 -1300,- Ft/fő/nap életkortól függően.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A belépődíjak ára tájékoztató jellegű.

Minimális indulási létszám: 35 fő.

Jelentkezési határidő: 2024. április 30.

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda