Kalandozások a civilizáció bölcsőjében: Lascaux és a Dordogne-vidék

Ősi barlangok és 30 ezer éves rajzaik, 1001 kastély, piros, szürke és sárga mészkőből faragott középkori kisvárosok, meredek sziklavárak és templomok, a libamáj, a kacsa és a dió hazája: ez Dordogne-Périgord. Egy valódi presztízs utazás ínyenceknek!
2024-06-29 - 2024-07-06
89 500 Ft,-/fő+495 EUR,-/fő
teljesen egyedülálló utazás a magyar turisztikai kínálatban

Egy több tízezer éves történelmű vidék, ahol egy kis megyényi romantikus folyóvölgyekkel tagolt területen annyi emlék található, mint Párizsban: 15 helyszín szerepel az UNESCO világörökség listáján. A cro-magnoni emberről mesélnek ősi barlangrajzai Lascaux és Pech Merle falain, hiszen a Vézere és Dordogne-völgye a civilizáció bölcsője. De Franciaország dél-nyugati részén található tartományt az 1001 kastély vidékének is nevezik, így Dordogne olyan akár egy apró ékszerdoboz: látványos tájak, meredek sziklák, bájos és színes rusztikus falvak, festői kisvárosok és vadregényes várak tarkítják. Bejárjuk, megnézzük, megkóstoljuk. Tartsanak velünk!

június 29. (szombat)
Indulás az éjjeli órákban, utazás a francia Riviérára, szállás Fréjus környékén. 
 
június 30. (vasárnap)
A különös tájak és bájos települések hosszú sorát magába foglaló utazás egy igazi csemegével kezdődik: a mocsaras-tengerparti természetvédelmi terület, a Camargue központjába, a 700 éves falakkal körülvett élő várba, Aigues-Mortes-be látogatunk.  Ezt követően egy sziklavölgybe megbújó kisvárosba, az ezeréves apátsággal rendelkező Saint-Guilhem-le-Désert faluba sétálunk egyet, majd a 343 méter magas pilonnal és a 245 méter magas pillérrel a világ legnagyobb közúti hídján átkelve szállást foglalunk Millauban.  
 
július 1. (hétfő)
Innen már csak egy ugrás Dordogne, de előbb a Szent Jakab zarándokút egyik értékes ékszerét, Conques kisvárosát járjuk be. Ezt követően az ősember 30 ezer éves rajzait tekintjük meg Pech Merle cseppkőbarlangjában, majd a lenyűgöző látványú és nevű középkori művészváros, Saint-Cirq-Lapopie magaslatáról csodálkozunk rá a vadregényes Lot folyó kanyarulataira. Este a szállás elfoglalása (3 éj) Sarlat-la-Canéda környékén.
 
július 2. (kedd)
Vissza az időben: a nap első fele az ősi bölény és lórajzoké Lascaux és Les Eyzies barlangjaiban, majd a várak árnyékában meghúzódó, színes mészkőből faragott kisvárosok következnek: a rúzsvörös Collonges-la-Rouge és a szürke Turenne. Az este a világ egyik legszebb kisvárosáé: Sarlat-la-Canéda titkos utcáin sétálunk, libamájat és sült kacsacombot vacsorázunk, beleveszünk a méz-sárga házak festői szépségű kuszaságába. Meseszép időutazás!
 
július 3. (szerda)
Egy újabb csodanap a középkor szerelmeseinek: a Dordogne-folyó kanyargó völgye és sziklái tájképi szépségben és kulturális örökségben is kiemelkedő helyet foglal el. A legszebb tripla-kanyart, a 4 várkastéllyal szegélyezett szakaszt közös hajókázással, csónakázással járjuk be. Rálátunk majd a „Dordogne akropoliszára”, Domme-ra, sétálunk a festői La-Roque-Gageac-ban, amely szinte beszorult a folyó és egy normann sziklavárat rejtő meredek hegy közé, és felkúszunk a Csokoládé című filmből ismert pazar fekvésű Beynac sasfészkébe, amely fenten trónol a Dordogne-völgy felett. 
 
július 4. (csütörtök) 
Indulás a Szent Jakab zarándokút egyik fő ágának kiindulóvárosába: a fenséges és lenyűgöző Le Puy-en-Velay-ba. De előtte még két világraszóló csoda: a középkor egyik legjelentősebb zarándokhelye, Rocamadour és Padirac cseppkőbarlangja. Rocamadour sziklába vájt épületei nem egymás mellett, hanem egymás fölött sorakoznak a hegyoldalban. A szurdok alján az Alzou folyó kanyarog, felette a középkori falu, efelett a középkori szentélyek, templomok negyede, majd a szikla tetején a várkastély. A szinteket lift köti össze. Parádés szépség. Ezt követően bebújunk a vidék fő természeti csodájába, a Padirac-barlangba. A lebilincselő látványú 30 méter széles, 70 méter mély „lyuk” alatt gigantikus méretű cseppkövek között sétálunk és csónakázunk, elfeledve a fenti világ minden búját. Szállás Le Puy-en-Velay környékén. 
 
július 5. (péntek) 
Délelőtt Le Puy-en-Velay két sziklára és a köztes völgybe épült világörökségű városkáját járjuk be, majd elindulunk Torinóba, a tranzitszállásunkra. Közben az Alpok lábánál fekvő Chambéry gazdag és előkelő városát tekintjük meg.  
 
július 6. (szombat)
Hazautazás egy hosszabb és rövid pihenőkkel: megállunk Bresciában, Lombardia kulturális fővárosában (2023), ahol a macskaköves utcák, évszázados palazzók, sárgára festett zsalus épületek, apró terek, nagyszerű kávézók és fagyizók biztosítják sétánkhoz a díszletet. Indulás Nagykanizsára, érkezés a késő esti órákban. 
 
Felszállási lehetőségek: Nagykanizsán és Lentiben, továbbá min. 6 fő esetén Kaposvárról, Zalaegerszegről kisbuszt indítunk a nagykanizsai csatlakozáshoz. Megfelelő létszám esetén felszállás a Budapest-Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa vonalon külön megbeszélés alapján. 


Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 2-2 éjszaka tranzitszállás 3*-os szállodában, 3 éjszaka Sarlat-en-Canédában egy belvárosi középkori 3*-os szállodában

A részvételi díj tartalmazza: az utazást légkondicionált autóbusszal, az útdíjakat, a szállást 3*-os szállodában, 7 reggelit és 2 vacsorát, az idegenvezetést.

Választható - további 4 vacsora a tranzitszállásokon, melynek felára: 105€/fő

Egyágyas felár: 215€/fő

A részvételi díj nem tartalmazza, a belépőket, a VOX készülék árát és a BBP biztosítás árát.

 • A VOX készülék díja (idegenvezetői rádiós készülék) 500 Ft/nap, azaz mindösszesen 4.000 Ft
 • A belépők:
  • Pech Merle cseppkőbarlang őskori festményekkel: 12€ 
  • Lascaux IV. barlang: 22€
  • Padirac cseppkőbarlang: 14,4€ 
  • Kajakozás a Dordogne folyón (fakultatív program): 19€
 • BBP biztosítás: 700 -1300,- Ft/fő/nap életkortól függően.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A belépődíjak ára tájékoztató jellegű.

Minimális indulási létszám: 35 fő.

Jelentkezési határidő: 2024. május 10.

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda