Napsütötte Toszkána - a dombok ölelésében

Toszkána egyértelműen bakancslistás hely mindannyiunk számára - Olaszország leggyönyörűbb tartománya, ciprusfákkal szegélyezett kanyargós utak, dombok és síkságok harmonikus váltakozása, idilli falvak és megannyi építészeti csodát rejtő városainak se szeri, se száma. Siena, Pienza, Montepulciano, Firenze, Cortona... és a sor folytatódik.  Ebben az utazásban összegyűjtöttünk olyan ikonikus helyszíneket, amelyek számos itt játszódó filmből már ismertek lehetnek.
2024-06-15 - 2024-06-20
89 000 Ft,-/fő+360€ EUR,-/fő
szállás 4*-os szállodában, félpanzióval

Napsütötte Toszkána, Levelek Júliának, Alkonyat (Twilight), Ízek, imák, szerelmek, Gladiátor, csak hogy néhány kiemeljünk a nagy klasszikusok közül. Itt valóban szembejönnek velünk a csodák, mintha a filvászon képei elevenednének meg előttünk. 

PROGRAM

június 15. 

Nagykanizsa – Siena: Utazás egész nap, majd séta Sienában, Toszkána ősi központjában, a Palio lovasverseny és az itáliai gótika legszebb dómjának pompás városában. Koraeste megérkezés a Trasimeno-tó partján található szállásra (4 éj).

június 16. 

Utazás Assisibe, ahol a Szent Ferenc bazilika megtekintését követően közös városnéző séta a patinás kisvárosban, majd szabadprogram. Délután Perugia: felkapaszkodunk a belváros ódon középkori magaslatába, magunkba szívjuk a jazz fővárosának hangulatát. 

június 17.  

Dél-Toszkána felfedezése; a tufába faragott kisvárosok sorát tekintjük meg: a fennsíkon elnyúló Pitiglianot, a sziklavölgybe épített Sorano-t, majd a meleg vizű szabadtéri gyógyfürdőhelyet, Saturniát, természetesen fürdési lehetőséggel.

június 18.  

Toszkána Classic: ez a nap a ciprusok szegélyezte híres dombhullámok magasán fekvő panorámavárosoké: Pienza és a meredek Montepulciano tekergő utcáin sétálunk, kávézunk és rácsodálkozunk az elterülő toszkán tájra. Este a Napsütötte Toszkána című mozifilmből jól ismert Cortona városában egy kis andalgás.

június 19. 

Utazás Firenzébe, Toszkána fővárosába: Ponte Vecchio hídja, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria a Dáviddal, a dóm és a keresztelőkápolna; bejárjuk a reneszánsz belvárost. Este a szállás elfoglalása Modena környékén. 

június 20. 

Az itáliai kiskörutat egy városnézéssel zárjuk Rómeó és Júlia romantikus városában, Veronában. Érkezés Nagykanizsára az esti órákban.

Nagykanizsai és Lenti felszállás - min. 6 fő esetén Kaposvárról, Zalaegerszegről kisbuszt indítunk a nagykanizsai csatlakozáshoz. 

Idegenvezető: Lehota János, Lehota-Szolvik Edit 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 4 éjszaka 4*-os szállodában félpanzióval (kivétel egy este) Cortona közelében (medence, kert, bar), majd 1 tranzit szállás egy 4*-os hotelben Modena közelében

A részvételi díj tartalmazza: az utazást légkondicionált autóbusszal, az útdíjakat és városbehajtási díjakat, a szállást 4*-os szállodában, a félpanziós ellátást 4 alkalommal (egy este nem érünk vissza vacsoraidőre a szállásra), az idegenforgalmi adót, az idegenvezetést.

Egyágyas felár: 97€/fő

A részvételi díj nem tartalmazza, a belépőket, a VOX készülék árát és a BBP biztosítás árát.

  • A VOX készülék díja (idegenvezetői rádiós készülék) 500 Ft/nap, azaz mindösszesen 3.000 Ft
  • A belépők: 8,5€ 
  • BBP biztosítás: 700 -1300,- Ft/fő/nap életkortól függően.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A belépődíjak ára tájékoztató jellegű.

Minimális indulási létszám: 35 fő.

Jelentkezési határidő: 2024. május 10.

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda