Három szín, Provence: lila Luberon, okker Roussillon, zöld Verdon

Nem tudjuk, milyen a Mennyország színe és illata, de az bizonyos, hogy Provence színei és illatai közel állhatnak hozzá: a júliusban virágba boruló lila levendula látványa, az olívaolaj és kakukkfű mindent betöltő illata, Roussillon okkersárga árnyalataiban pompázó házai és völgye, a Verdon-szoros mélysége és zöldje egy földi paradicsom tökéletes kulisszái dél-Franciaországban, a türkizkék tenger ölelésében.
2024-07-12 - 2024-07-18
89 500 Ft,-/fő+450 EUR,-/fő
Utazás a levendulavirágzás főszezonjában, július közepén, szállás Provence szívében egy belvárosi 3*-os szállodában!

Nem tudjuk, milyen a Mennyország színe és illata, de az bizonyos, hogy Provence színei és illatai közel állhatnak hozzá: a júliusban virágba boruló lila levendula látványa, az olívaolaj és kakukkfű mindent betöltő illata, Roussillon okkersárga árnyalataiban pompázó házai és völgye, a Verdon-szoros mélysége és zöldje egy földi paradicsom tökéletes kulisszái dél-Franciaországban, a türkizkék tenger ölelésében. De ott vannak Orange és Vaison római romjai, Van Gogh sárga-kék álmai, de Sade márki Lacoste-i vára, Gordes és Sénanque látványa, Monaco álomvilága. Megnézzük őket; tartsanak velünk!  

2024. július 12. (péntek)
Indulás a kora hajnali órákban, utazás a francia Riviérára, szállás Fréjus környékén 
 
július 13. (szombat)
A nap első felében a Verdon-völgy tekervényes és lélegzetelállító vidékét járjuk be, melyet a smaragd, türkiz és azúr színű vizéről nevezetes Verdon folyó formált kanyonná, Európa egyik legszebb természeti látványává. Feltekergünk Moustiers-Sainte-Marie-ba egy kávéra, majd Provence lila tájai felé indulunk. Séta a levendulaközpont Sault-ban és a körülötte fekvő levendulamezőkön. Este érkezés L’Isle-sur-la Sorgue-i belvárosi szállásra (4 éj egy belvárosi 3*-os hotelben).
 
július 14. (vasárnap)
A napot a vízimalmos L’Isle-sur-la Sorgue messze híres vásári forgatagában kezdjük, ahol megtalálható Provence minden íze, terménye és helyi specialitása. A délutánt Vaison-la-Romaine városában töltjük, ahol Franciaország legértékesebb római kori örökségét találjuk, melyet az Ouvéze-folyó felett átívelő, Mostart idéző híd köt össze a középkori óvárossal. Koraeste pedig megérkezünk a legnagyobb fennmaradt római kori színházat őrző Orange-ba, ahol korzózunk az esti fényekben.
 
július 15. (hétfő)
Ez a nap a lila Luberoné: a levendulamezők közepén fekvő 1000 éves Sénanque ciszterita apátságában kezdünk, majd Gordes-ba, a legszebb francia falvak egyikébe látogatunk egy sétára. Ezt követően az okker színárnyalatok városát, Roussillont, annak vörös házait és a vörös-sárga-lila árnyalatokban játszó okkerösvényét járjuk be. Este de Sade márki morózus várát vesszük be a piciny csoda Lacoste-ban. 
 
július 16. (kedd)
Ha kedd, akkor levendulamúzeum Coustellet-ben, ahol megismerkedhetünk a levendulaolaj készítésével. Ezt követően látogatást teszünk Van Gogh „őrülten színes világába” az egykor ideggyógyintézetként működő St-Paul-de-Mausole kolostorba, ahol élete végén kezelték az impresszionizmus nagy alakját. A következő megállónk Les Baux-de-Provence, a bauxit névadója, a szakadékokkal határolt, hegykiszögellésre épült, középkorból itt ragadt csoda, mely ódon házaival, romvárával és nyilvános kemencéivel különleges élmény. Ezután andalgunk egyet a középkori pápaság monumentális palotával és várfalakkal körülvett központjában, Avignon-ban, melynek épületeit a mediterrán nap narancsos árnyalatai öltöztetik fel.
 
július 17. (szerda) 
Indulás a francia Riviérára, elsőként a parfümök fővárosába, Grasse-ba: a Fragonard parfümgyár megtekintése, majd séta a városban. Délután a hercegeké; ellátogatunk a miniállam Monacoba: séta a kikötőnél, a Monte Carlo-i Casino és a Hercegi palota megtekintése, szabadidő. Utána továbbutazás a tranzitszállásra, Savonába. 
 
július 18. (csütörtök) 
Hazautazás egy hosszabb és rövid pihenőkkel, mivel megállunk a Garda-tó fővárosában, Sirmione-ban. A víz által körbeölelt, várral és bástyákkal tagolt kisváros kacskaringós utcáin sétálva búcsúzunk el a mediterrán világtól. Érkezés haza a késői órákban. 
 
Nagykanizsai és Lenti felszállás, továbbá min. 6 fő esetén Kaposvárról, Zalaegerszegről kisbuszt indítunk a nagykanizsai csatlakozáshoz. 
 
Idegenvezető: Lehota János, Lehota-Szolvik Edit
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 1-1 tranzit szállás 3*-os hotelben (Frejus, Alessandria), 4 éjszaka 3*-os belvárosi szállodában Isle sur la Sorgue-ban - Provence szívében

A részvételi díj tartalmazza: az utazást légkondicionált autóbusszal, az útdíjakat, a szállást 3*-os szállodákban reggelivel, az idegenforgalmi adókat (15€) az idegenvezetést.

2 vacsora felára a tranzitszállásokon: 60€/fő, az L’Isle-sur-la Sorgue-i szálloda mivel belvárosi, így nem kínál vacsora lehetőséget, hisz környezetében számtalan étterem, bisztró és bolt található. 

Egyágyas felár: 295€/fő

A részvételi díj nem tartalmazza, a belépőket, a VOX készülék árát és a BBP biztosítás árát.

 • A VOX készülék díja (idegenvezetői rádiós készülék) 500 Ft/nap, azaz mindösszesen 3.500 Ft
 • A belépők: 
  • Orange (a világ legnagyobb és legépebb ókori római színháza): 11,50€
  • Vaison-la-Romaine antik római lelőhelyek: 6,50€
  • Senanque - élő ciszterci kolostor levendulamezőkkel: 6,50€
  • Van Gogh utolsó éveinek helyszíne, Saint-Paul-de-Mausole: 6€
  • Levedulamúzeum (Coustellet): 8€
  • Roussillon - okker völgy: 3€
  • Monaco - regisztrációs díj: 6€

BBP biztosítás: 700 -1300,- Ft/fő/nap életkortól függően.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A belépődíjak ára tájékoztató jellegű.

Minimális indulási létszám: 40 fő.

Jelentkezési határidő: 2024. május 10.

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda