A Sörpuccstól a Sasfészekig - München, Berchtesgaden, Königssee, Salzburg, Hallstatt

München, Salzburg, Sasfészek, Hallstatt – örök értékekkel bíró egyedülálló helyszínek gazdag és mély múlttal, melynek színárnyalatai között ott sötétlik a náci Harmadik Birodalom és diktátora, Adolf Hitler komor árnya. Ezt a kettősséget szem előtt tartva érdemes felfedezni e csodás vidéket és városait, megtekintve és szétválasztva minden színét, fényét és sötétjét egyaránt. Megtesszük, tarts velünk! 
2024-10-10 - 2024-10-13
30 000 Ft,-/fő+250 EUR,-/fő

Program

1. nap Berchtesgaden, Königssee, München
Indulás Nagykanizsáról a reggeli órákban, rövid pihenőkkel kora délután érkezünk a németországi Berchtesgadenbe, ahol ellátogatunk Hitler egykori rezidenciájába: a Kehlsteinhausba, a „Sasfészekbe”. Speciális autóbuszokkal kanyargunk fel 1500m magasra, ahonnan aranylifttel juthatunk fel az amerikaiak által elnevezett Sasfészek szívébe, mely ma vendéglőként üzemel. Szép időben páratlan kilátás nyílik Salzburgra és a Königssee-re. (Kedvezőtlen időjárás esetén a Kémek a Sasfészekben című film helyszínéül szolgáló Werfent látogatjuk meg.) Ezután ellátogatunk a mesés fjordszerű Königssee-tóhoz, mely Bajorország egyik legszebb ékköve és jelképe. Ezt követően utazás Münchenbe, a szálláshelyre (3 éj).
 
2. nap Dachau, München
Délelőtt a 20 kilométerre északra található Dachau legismertebb látnivalóját járjuk be: a koncentrációs tábort, amely a nácik által az 1930-as években épült első láger. Ezt követően busszal ellátogatunk a Königsplatzra, mely a náci felvonulások helyszíne volt. Kora délután bemetrózunk München belvárosába és bebarangoljuk a történelmi óvárost: kezdve a híres utcai piacon, a Viktualienmarkton, ezt követően összehasonlítjuk a régi és az új városházát a Marienplatzon, meghallgatjuk a zenés harangjátékot, majd miután körbenézünk a Frauenkirche 100 méteres tornyaiból ámulunk a Karlstorig és a csodás szökőkúttól friss levegőjű Karlsplatzig vezető hosszú sétálóutca kirakatain, az utcai mutatványosok látványosságain. Este szabadprogram; belekortyintunk a város legbájosabb sörkertjeinek és a világhírű Hofbrauhaus hangulatába.
 
3. nap München
Délelőtt busszal elugrunk az Angol Kertbe, amely 375 hektáros zöldterületével nagyobb a Hyde Parknál és a New York-i Central Parknál, majd ránézünk az Olimpiai Parkra is. Ezt követően már gyalogosan meglátogatjuk a Münchner Residenzet, az egykori bajor hercegek, választófejedelmek és királyok palotáját és kertjét, sétálunk az Odeonsplatznál és az Operánál. Kora délután a Harmadik Birodalom születésének állomásait érintjük belvárosi sétánk során: a helyet, ahol Hitler belépett a Német Munkáspártba, ahol 1938 novemberében elhatározták a német zsidók elleni pogrom végrehajtását, és ahol a müncheni egyezményt aláírták. Délután könnyed értékekkel és bajor sörökkel oldjuk a sötét múlt árnyait, és visszatérünk a városmagba, közös sétánkat a Marienplatznál zárjuk. Este szabadprogram a belvárosban.
 
4. nap Salzburg, Nagykanizsa
Reggeli után elindulunk Ausztria irányába, első célállomásunk Salzburg, melynek hangulatos óvárosi forgatagában sétálva fedezzük fel a város értékeit: Mirabell kastély, Mozarteum, a barokk óváros a dómmal, Mirabell tér, Mozart szülőháza. A városnéző séta után szabadprogramra vagy Salzburg várának megtekintésére nyílik lehetőség, mely Közép-Európa legnagyobb épen fennmaradt erődítménye. Szabadprogram után a következő állomásunk Hallstatt, a csodás tó partján elterülő barokk kisváros, mely Ausztria egyik legszebb helye. Egyutcás csodáit megtekintjük, szabadprogram, majd hazaindulunk és az esti órákban érkezünk Nagykanizsára.
 
 
Idegenvezető, szervező: Lehota János, Lehota-Szolvik Edit
Egyágyas felár: 120 EUR
Ellátás: reggeli; további étkezésekre mindig lesz lehetőség a szabadidőkben.  
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3 éjszaka Münchenben, 3*-os hotelben
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
  • a BBP biztosítás árát. (BBP biztosítás: 700 - 1300 Ft/fő/nap életkortól függően)
  • idegenforgalmi adót
  • 650 Ft/nap VOX készülék díját (városnézéshez)
Belépőket: kb. 37,70€
Belépők
  • Sasfészek: 31,90€
  • Peterskirche; Frauenkirche tornyai: 3€, ill. 5€ 
  • Dachau koncentrációs tábor: ingyenes

 

Utazási irodánk a programváltozás jogát fenntartja. A belépő árak tájékoztató jellegűek.

A részvételi díj tartalmazza az utazás és csoportkísérő költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítás árát és az idegenforgalmi adót.
BBP biztosítás: 700 -1300,- Ft/fő

Minimális indulási létszám: 35 fő.

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 10.

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda