Római vakáció

Az életszeretet és a történelem ölelésében 6 nap/5 éj
2023-07-04 - 2023-07-09
82 000 Ft,-/fő+260 EUR,-/fő

Róma az örök város – La Citta Eterna, ahová mindenki életében legalább egyszer szeretne eljutni, mert árad belőle az életszeretet, az évezredes történelem, az olasz könnyedség: Róma a világ közepe. Nyüzsgő piazzái és hűs szökőkútjai, könnyeden bársonyos ízei emberivé varázsolják az ókori istenek és császárok hajdani otthonát, a kereszténység, a reneszánsz és a barokk e fenséges központját. Bekukkantunk a történelem faragta múlt kulisszái mögé, megkóstoljuk konyháját és borait, bejárjuk szövevényes emlékhelyeit és hangulatos tereit. És mindezt keretbe foglaljuk Umbria csodáival: odaúton Perugia reneszánsz forgatagának leszünk részesei, hazafelé Szent Ferenc városában, Assisiben csodálkozunk rá Itália szépségére. S ha már utunkat erre vettük, San Marino magasba törő városállama sem maradhat ki.

1. nap

Nagykanizsa – Ferrara: kellemes séta és ejtőzés a hajdani Este-család pompás városában a gótikus katedrális és a Hercegi palota érintésével.

Koraeste megérkezés Perugiába, szállás elfoglalása.

2. nap

Délelőtt Perugia: a minimetró kapszulával felkapaszkodunk a belváros ódon középkori magaslatába, magunkba szívjuk a jazz fővárosának hangulatát, kávézunk a katedrális és a híres szökőkút lábánál. A néhány órás feltöltődést követően késő délelőtt elindulunk Rómába.

Délután Róma: Hol máshol lehetne az első találkozás Rómával, mint a legnagyobb találkozóhelyen: a Spanyol lépcsőnél. A szállásfoglalás után az egész délutánt és estét e legendás attrakció körül tekergő történelmi magban töltjük: a Palazzo del Popolo tágas tere fölött elterülő zöldellő magaslatról, a Villa Borghese teraszáról rátekintünk az örök város dombjaira, majd belevetjük magunkat Róma forgatagába. Közösen korzózunk a paloták árnyékában, a kézművesektől és drága üzletektől hemzsegő sétálóutcák labirintusában, majd szabadprogram keretében megkóstolhatjuk a trattoriák házias ételeit.

3. nap

Egész napos római városnézés: elmerülünk a Centro Storico, az ősi-ókori városmag fenséges építményei világában, közösen felfedezzük a lenyűgöző Colosseumot, a Forum Romanum ragyogó romjait, a Capitolium magasát, a Nagy „Írógépet”, kávézunk a Piazza Navona nyüzsgő terén, rácsodálkozunk a Pantheon kupolájára és lábat lógatunk a Trevi-kút hűs vizében. Este szabadprogram Róma szívében.

4. nap

Délelőtt folyamán a Vatikán legfőbb ékét, a svájci gárdisták őrizte Bazilikát tekintjük meg Michelangelo kupolájával és Piétájával és az Első Apostol sírjával. A kolonádokkal szegélyezett Szent Péter téren át az Angyalvárig, Hadrianus császár mauzóleumához visz az utunk. Egy vásárlási lehetőséggel egybekötött szabadprogrammal búcsúzunk az örök várostól, majd délután egy napfürdőzést és tengeri csobbanást követően a különös és titokzatos ókori nép, az etruszkok legjelentősebb hagyatékát, a Cerveteri sírvárost, nekropoliszt látogatjuk meg. Este szabadprogram, fakultatív római sétával.

5. nap

Utazás Assisibe, ahol a Giotto freskóitól ragyogó Szent Ferenc bazilika megtekintését követően közös városnéző séta a patinás kisvárosban, majd szabadprogram. Délután San Marino magasba törő városát vesszük be. Este érkezés Riminibe, a belvárosi, tengerparti szálláshelyre. Szabadprogram.

6. nap

Az itáliai kiskörutat egy városnézéssel zárjuk a római császárok utolsó mentsvárában, a világörökségek sokaságát őrző Ravennában. Dante sírja, a három középkori korakeresztény templom tökéletes történelmi díszletet kínálnak egy közös sétához és egy ebédhez.

Útközben hazafelé még megállunk egy kávéra Portogruaro festői kisvárosában.

Érkezés Nagykanizsára az esti órákban.

 

Idegenvezető: Lehota János

Egyágyas felár: 115 EUR

Ellátás: reggeli

Félpanziós felár: 85 €

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 1-1 tranzit szállás 3*-os hotelben, 3 éjszaka Rómában 3*-os üdülőfaluban (medence, étterem, bár, szupermarket)

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • 9,5 €/fő idegenforgalmi adó
 • VOX készülék díja: 3.300 Ft
 • Belépők:
  • Colosseum: 22€
  • Szent Péter sírja és a nekropolisz: 13€
  • Cerveteri: 6€
  • Ravenna: 10,5 €

 

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás és csoportkísérő költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítás árát.
BBP biztosítás: 700 -1200,- Ft/fő

Minimális indulási létszám: 30 fő.

Jelentkezési határidő: 2023. június 12.

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda

Lenti: Keszte Katalin
Tel: +36 30 698 7908
Facebook: https://www.facebook.com/katicsa.keszte


 

Utazási irodánk a programváltozás jogát fenntartja. A belépő árak tájékoztató jellegűek.