Wörthi-tó és a Tscheppa-szurdok

2023-06-03
17 000 Ft,-/fő

Indulás Nagykanizsáról a reggeli órákban.

Utazás Ausztria egyik legnépszerűbb alpesi tavához, a Wörthi-tóhoz, amelynek felfedezésére indulunk. A tó nemcsak Ausztria, de általában Európa egyik leglátogatottabb, legnépszerűbb tava is, csodálatos fekvéssel. Ausztria Riviérájának is nevezik. Első megállónk Karintia legnagyvilágibb fürdőhelye, a Wörthi-tó partján fekvő Velden, amelyet már a XVI. században is számon tartottak. Nem csoda, hiszen széles öble, szerencsés fekvése miatt a legmelegebb alpesi fürdőhely. Szabadprogram, majd továbbutazás a tó legromantikusabb pontjára. A Wörthi-tó névadó településén, Maria Wörth kis félszigetén található zarándoktemplomot keressük fel.

Ezután a tó feletti hegyen álló, megújult Pyramidenkogel nevű kilátótoronyhoz utazunk, ahonnét gyönyörű kilátás tárul elénk a Karintiai – tóvidékre. Aki kedvet érez, Európa legmagasabb zárt csúszdáján, 52 m magasságból érkezhet vissza a bejárathoz.

A délutánt túrázással töltjük, Karintia egyik legszebb régiójában, a Carnica Region Rosentalban, ahol egy természeti csoda vár felfedezésre: az 1,2 kilométer hosszú Tscheppa-szurdok, zubogó patakjaival. A szurdok leglátványosabb pontja a 26 méter magas Tschauko vízesés, valamint a sziklakapu, a túra legizgalmasabb részét mégis az ördög hidak jelentik. Itt ugyanis csigalépcsők és függőhidak segítségével a túrázók közvetlen közelről figyelhetik meg a vízeséseket.

Késő délután hazautazás, érkezés Nagykanizsára a késő esti órákban.

 

Belépők:                           kb. 22 euro/fő  
Csúszda (fakultatív):         5 euro/csúszás

 

Fontos!

A Tscheppa-szurdok rövid, kb. 1,5 órás túra. A terep bejárásához minimális túratapasztalat, illetve állóképesség szükséges. A szurdokban magas lépcsőkön haladunk felfelé, ahol korlát van, javasolt a hátizsák, hogy mindkét kéz szabadon segíthessen a kapaszkodásban. Térd- és derékproblémákkal, valamint tériszonnyal küzdőknek a túra nem javasolt. Csúszásmentes lábbeli (túracipő, sportcipő) ajánlott.

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás és csoportkísérő költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítás árát.
BBP biztosítás: 700,- Ft/fő

Minimális indulási létszám: 40 fő.

 

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda

Lenti: Keszte Katalin
Tel: +36 30 698 7908
Facebook: https://www.facebook.com/katicsa.keszte


 

Utazási irodánk a programváltozás jogát fenntartja. A belépő árak tájékoztató jellegűek.