Miramare kastély – Škocjan cseppkőbarlang

2023-05-20
19 000 Ft,-/fő

Utazás Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Skocjan – Trieszt útvonalon.

Útközben rövid pihenőt tartunk Trojane-ban, ahol megkóstolhatjuk a Szlovén Minőségdíjjal kitüntetett híres Trojane-i fánkot.

Késő délelőtt érkezünk Triesztbe, ahol látogatást teszünk a várostól kb. 8 km-re lévő, 19. századi romantikus Miramare-kastélyban. A kastély Habsburg Miksa osztrák főherceg (később mexikói császár) és felesége, Sarolta belga királyi hercegnő részére épült isztriai fehér márványból. A látogatás során megtekintjük Miksa lakószobáit, melyek hajókabinokra hasonlítanak, Sarolta lakószobáit, a vendégszobákat, a téli és a nyári ebédlőt, az információs szobát, a zeneszobát és a tróntermet. Szabadprogram a kastély parkjában.

Délután látogatást teszünk a Szlovén Karszt-hegységben. Kontinensünk egyik legszebb üregrendszerét, az 1986 óta UNESCO Világörökségként jegyzett Skocjani-barlangot tekintjük meg. A "pokol kapuja" - amely Dantét is megihlette Isteni színjátékának írásakor - ez illik leginkább a helyre. A barlang első részében gyönyörű cseppköveket látunk. /Paradicsom, Nagy-Terem/ Majd elérkezünk a Morajos barlangrészbe, ami 150m magas. A morajlást a 100 méterről lezúduló barlangi óriásfolyam a Timavo kelti. Érdekes a hang, a félhomály, a párás levegő, az elképesztő mélység és magasság, misztikussá teszi ezt a csodálatos föld alatti szurdokot. Az út a folyó felett a sziklafalba kialakított úton vezet. A barlang legérdekesebb része a viadukt, amely a két sziklafalat köti össze. Alatta 45m mélységben, a szakadék alján dübörög a víz. A látvány elképesztő és felejthetetlen.1,5-2 órás barlangi túránk után hazaindulunk, késő este érkezünk Nagykanizsára.

 

Belépők: kb. 36 euro/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás és csoportkísérő költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítás árát.
BBP biztosítás: 700,- Ft/fő

Minimális indulási létszám: 40 fő.

 

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda

Lenti: Keszte Katalin
Tel: +36 30 698 7908
Facebook: https://www.facebook.com/katicsa.keszte


 

Utazási irodánk a programváltozás jogát fenntartja. A belépő árak tájékoztató jellegűek.