Az álmok és a mesék világában

3 nap/2 éjszaka
2023-04-29 - 2023-05-01
50 000 Ft,-/fő+130 EUR,-/fő

1. nap Wattens – Innsbruck

Indulás a kora reggeli órákban. Utazás pihenőkkel az Innsbruck környéki Wattens-be, ahol a meg­hök­ken­tően érdekes Swarovski Kristály­vi­lágot tekintjük meg.

Késő délután városnéző séta Tirol fővárosában, Innsbruckban. Az Alpok fővárosát, az impozáns Nordkette-hegység öleli körül. Óvárosában történelmi jelentőségű épületek között sétálunk, majd rövid szabadprogram.

Szállás elfoglalása, vacsora.


2. nap Neuschwanstein – Füssen – Highline 179 függőhíd - Garmisch

Reggeli után egésznapos kirándulásra indulunk Bajorországba.

Látogatást teszünk a 19. században épült bajorországi kastélyban, Neuschwanstein-ben. Az épületet II. Lajos, Bajorország királya építtette Richard Wagner tiszteletére. Az Alpsee felett emelkedik, büszke, kecses tornyaival egy igazi kőből épült álom.

A kastély híresen meseszerű megjelenését többször is felhasználták. Neuschwanstein ihlette a Disneylandben található Csipkerózsika kastélyt, valamint Walt Disney ez alapján tervezte meg a Hamupipőke c. rajzfilmben látható épületet, mely alapján később a Hamupipőke kastély megépült.

Ezt követően az Alpok lábainál fekvő romantikus város, Füssen utcáin sétálunk, melynek szépsége és egyedi hangulata felejthetetlen élményt nyújt. Középkori sikátorai, nyeregtetős házai, barokk templomai és a régi városfala több mint 700 éves múltra tekintenek vissza.

És következik egy világrekorder! A Highline 179 nevű gyalogos függőhíd, mely átadásakor, 2014-ben a világ leghosszabb tibeti stílusú hídja volt. Több mint 100 méter magasan íveli át a völgyet, két középkori vár romjait összekötve. A rácsos aljú, 403 méter hosszú függőhíd végigjárása igazi adrenalin löket, a kilátás a tiroli hegyekre, a környező várromokra és lefelé, a 100 méter mélyen fekvő völgybe felejthetetlen élményt kínál.

Napunkat Garmisch-Partenkirchenben, a téli sportok német fővárosában zárjuk, mely már olimpiának is adott otthont. Séta a Ludwigstraße-n, az elegáns, nagyvilági sétáló- és bevásárlóutcában. Igényes üzletek, színes és festett falu házak, tipikus alpesi vendéglők sora várja a látogatókat.

Utazás szállásra, vacsora.
 

3. nap Krimml-vízesés

Reggeli után hazafelé indulunk.

A délelőttöt a Hohe Tauern Nemzeti Parkban, a páratlan szépségű Krimml vízesések megtekintésével töltjük. A Magas-Tauern vonulatának gleccsereiből lezúduló víz számos helyen alakított ki gyönyörű szurdokokat, zuhatagokat, melyek közül a kis Krimml falu feletti, három nagy szakaszból álló, összesen 380 méter magas vízesés, könnyű bejárhatóságának, látványosságának köszönhetően, a legnépszerűbb. Túránk során a közkedvelt, kilátóplatformokkal tarkított, kényelmes Wasserfallweg-en sétálunk fel a legmagasabb pontig, majd a több ezer éves, vadromantikus Régi Tauern-ösvényen ereszkedünk vissza.

A látogatást követően hazautazás, érkezés a késő esti órákban.

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 2 éjszaka Innsbruckban vagy környékén hotel***
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák
Ellátás: 2 félpanzió (reggeli és vacsora)

Belépők: kb. 50 euro/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanziós ellátás és az idegenveztő díját.
A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást és belépőket.
BBP biztosítás: 700 - 1300,- Ft/fő/nap életkortól függően

Minimális indulási létszám: 40 fő.

Jelentkezési határidő: 2023. április 01. 60 euró előleg befizetésével

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda

Lenti: Keszte Katalin
Tel: +36 30 698 7908
Facebook: https://www.facebook.com/katicsa.keszte

 

Utazási irodánk a programváltozás jogát fenntartja. A belépő árak tájékoztató jellegűek.