SZARDÍNIA - a természet ölelésében, a Tirrén tenger bűvöletében

Tengerparti nyaralás, kulturális és gasztronómiai programokkal a festői szépségű UNESCO védett Orosei – öbölben és a Smaragd-parton.
2024-07-22 - 2024-07-30
139 000 Ft,-/fő+680-640 EUR,-/fő
2, illetve 3 ágyas elhelyezés esetén az ár eltérő, részletezve a program végén.

A tavaly nyári utunk sikerén fellelkesedve ez évben is elvarázsoljuk Önöket Szardínia szigetével. A szárdok földje évezredeken át misztikus vidék volt, ami nem változott napjainkra sem. Különös, rejtélyes, harcos, büszke, kedves, meleg és szeles…


Kilenc napon át a mediterrán életstílus - a szárd vendégszeretet kényeztet bennünket, hagyja magát Ön is elvarázsolni, ismerje meg az én Szardíniámat!


Katona Noémi

idegenvezető

 

PROGRAM

 

Július 22. hétfő, LIVORNO

Indulás Nagykanizsáról kora reggel, a felszállásí helyeket a csoport összetétele alapján fogjuk megadni. 
Útvonal: Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna – Firenze – Livorno, 3 -4 óránként rövid pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Livorno kikötőjében behajózunk, a komp 20.00 órakor indul, kényelmesen, saját fürdőszobás kabinokban töltjük az éjszakát. Vacsorázási és reggelizési lehetőség a komphajón.

 

Július 23. kedd, GOLFO ARANCI – ARZACHENA – OROSEI

Várhatóan 8.00 órakor szállunk ki Golfo Aranci kikötőjében, majd autóbuszunkkal elindulunk a sziget felfedezésére. A Nuraghe Albucciu  - a nuraghe-k, a bronzkorból származó rejtélyes kőépítmények – megtekintése után a bájos Arzachena az úticélunk, ez a település büszkélkedhet Szardínia egyik leghíresebb szél faragta szobrával egy tekintélyes méretű gombával.

A délutáni órákban a szállás elfoglalása Orosei városában, majd strandolás a szállodához közeli igazi fehérhomokos tengerparton.

 

Július 24. szerda, DORGALI 

Reggeli után után Dorgali települést keressük fel, sétánk során megcsodáljuk egy helyi ékszerész műhelyében az itt készült filigránokat, arany és nemesfém ékszereket, melyek elengedhetetlen kellékeit képezik a gyönyörű női és férfi szárd népviseletnek, vásárlási lehetőség. 

Délután a S’Abba Frisca – Friss víz - skanzenben ismerkedünk helyi vezető kalauzolásában a szárd földművesek világával, épületeivel, ruházatával, használati tárgyaival érdekes történetek keretében. 

Késő délután strandolási lehetőség a szállodához közeli tengerparton.

 

Július 25. csütörtök, CALA GONONE – CALA LUNA

Délelőtt hajóra szállunk Cala Gonone kikötőjében és a napot a paradicsomi szépségű Cala Luna strandon töltjük, fölfedezhetjük a parton húzódó szélvájta árnyékos barlangokat is.

 

Július 26. péntek OROSEI

Strandolás Orosei tengerpartján, vagy fakultatív program keretébe látogatás a Cedro folyó torkolatánál található Bidderosa Oázisba. A hely különlegességét jelzi, hogy egyidőben csak korlátozott számú látogató számára engedélyezett a belépés. A Nemzeti parkban 5 hihetetlen szépségű fehér homokos strand várja a látogatókat.

 

Július 27. szombat, NUORO – ORGOSOLO 

Nuoro-t Szardínia szívének is szokták nevezni, híres szülöttje Grazia Deledda NOBEL-díjas írónő, az ő életének eseményeit, színtereit a szülőházában berendezett múzeumból indulva fedezzük föl.  

Délután Orgosolo messze földön híres murales-ei, falfestményei között sétálunk, de szigorúan csak miután megkóstoltuk a helyi manufaktúrában készült likőr különlegességeket. 
Késő délután strandolás Orosei strandján.

 

Július 28. vasárnap OROSEI

A mai napot Orosei strandján töltjük, illetve fakultatív program keretében  egésznapos hajókirándulásra indulunk az Orosei öbölben. Már a hajónk neve is csábító „Imperatrice”, a fedélzetéről pompás panoráma nyílik az öböl strandjaira és az indigó kék nyílt tengerre. Strandolásban sem lesz hiány hiszen két öbölben megáll a hajó így élvezhetjük a hűs habokat is. 

 

Július 29. hétfő OLBIA – PORTO CERVO – GOLFO ARANCI 

A délelőttöt  a „boldog” város felfedezésvel töltjük, Olbia a Smaragd-part leggazdagabb történeti múlttal rendelkező települése. Délután dottora szállunk és bekukkantunk Porto Cervo híres villanegyedébe és megcsodáljuk a meghatóan szép és pazar panorámával rendelkező Stella Maris templomot. 

Este kompra szállunk, Golfo Aranci-ban, de előtte rövid sétát teszünk a bájos kikötőben, meglepetés „produkcióval” búcsúzik tőlünk Szerdínia.

 

Július 30. kedd LIVORNO – TREVISO

Várható érkezés Livorno-ba reggel 7.00 órkor, majd indulunk Treviso-ba, a tiramisú szülővárosába. A centro storico-ban tett séta során nem csak a legkedveltebb olasz édesség történetével ismerkedünk meg, hanem a „Kis Velence” felfedi számos egyéb titkát is.

Az út lezárásaként aki szeretné az itáliai gasztronómiai élményét teljessé tenni hamisítatlan nápolyi pizzával és hangulattal zárhatja az utazást.

Rövid szlovéniai pihenő után – vacsorázási lehetőség - várható érkezés Nagykanizsára kb.: 22.00


A szigeten töltött napokon a déli órákban szabadprogram keretében lehetőség lesz megebédelni.

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás:

  • 2 éjszaka komphajón, kabinos elhelyezéssel, fakultataív étkezési lehetőséggel
  • 6 éjszaka Hotel Baia Marina, Orosei*** 2- 3 ágyas szobákban

Ellátás: reggeli - a szardíniai szálláson - igény esetén félpanzió kérhető felár ellenében

Teljes részvételi díj: 

  • 139.000 Ft + 680 EUR/fő - 2 ágyas szállodai elhelyezéssel
  • 139.000 Ft + 640 EUR/fő - 3 ágyas szállodai elhelyezéssel

Tartalmazza az autóbuszos utazás költségeit, a kompjegy árát, 8 éjszakai szállást, - a szardíniai szálláson reggelivel -, a helyi idegenforgalmi adót, a szervezési költséget és az idegenvezetést VOX audio készülékkel.

A részvételi díjon felül felmerülő költségek: belépődíjak, a két fakultatív program és a BBP biztosítás ára. 

Belépődíjak, és a Cala Luna hajókirándulás várható költsége kb.: 60 EUR/fő

A két fakultatív program ára kb.: 100 EUR/fő

JELENTKEZÉS

Budapestről, vagy más távolabbi térségből érkező utasaink számára kedvező tranzitszállás lehetőséggel is tudunk segíteni! 

350 EUR előleg befizetésével 2024. április 30-ig

A határidő utáni jelentkezőknek nem tudjuk garantálni a meghirdetett szállásárat.

Idegenvezető: Katona Noémi

Nincs rejtett költség.
BBP biztosítás: 700 - 1300,- Ft/fő/nap életkortól függően

Minimális indulási létszám: 40 fő.

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda

Utazási irodánk a programváltozás jogát fenntartja. A belépő árak tájékoztató jellegűek.