Szardínia

9 nap/8 éjszaka
2023-07-24 - 2023-08-01
135 000 Ft,-/fő+420-490 EUR,-/fő
Különböző férőhelyes szobák ára eltérő, részletezve a program végén.

1.nap LIVORNO

Indulás Nagykanizsáról kora reggel, a felszállásí helyeket a csoport összetétele alapján fogjuk megadni.

Útvonal: Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna – Firenze – Livorno rövid pihenőkkel, étkezési lehetőséggel.

Livorno kikötőjében behajózás, a komp 20.00 órakor indul, kényelmesen, saját fürdőszobás kabinokban töltjük az éjszakát.

 

2. nap GOLFO ARANCI – ARZACHENA – OROSEI

Várhatóan 8.00 órakor szállunk ki Golfo Aranci kikötőjében és autóbuszunkkal elindulunk a sziget felfedezésére. Utunk a Costa Smeralda – ról a Smaragd partról indul. A Nuraghe Albucciu - a nuraghe-k, a bronzkorból származó rejtélyes kőépítmények – megtekintése után Arzachena az úticélunk, ez a település büszkélkedhet Szardínia egyik leghíresebb szél faragta szobrával egy tekintélyes gombával. A délutáni órákban a szállás elfoglalása Orosei városkában, majd strandolás a szállodához közeli igazi fehérhomokos tengerparton.

 

3. nap DORGALI

Reggeli után után Dorgali települést keressük fel, sétánk során megcsodálhatjuk az itt készült filigránokat, arany és nemesfém ékszereket, melyek elengedhetetlen kellékeit képezik a gyönyörű női és férfi szárd népviseletnek. Délután a S’Abba Frisca skanzenben ismerkedünk a szárd földművesek világával, épületeivel, ruházatával, használati tárgyaival. Késő délután strandolás a szállodához közeli tengerparton.

 

4. nap SASSARI

Ma hosszabb kirándulásra indulunk a sziget északi-nyugati részén találjuk Sassari-t, Szardínia második legnagyobb települését, amely örök vetélytársa Cagliari-nak. Cagliari a sziget székhelye, de ez sok Sassari polgárnak nagyon nincs ínyére és ezt ki is fejezik esetenként nyomdafestéket nem tűrő falfirkákkal. A falfirkákon kívül mind egyházi mind állami tulajdonban lévő épületein jól felismerhető nyomot hagytak a történelem során a várost uraló népek. Városnézésünk során útbaejtjük többek között a város szimbólumát, a Fontana Rosello-t azaz a Rosello szökőkutat, a Piazza d’Italia-t elegáns palotáival és a Szent Miklós Katedrálist.

 

5. nap OROSEI

A mai napot Orosei piacán kezdjük, majd a település misztikus történeteinek megismerésével illetve strandolással töltjük. Igény szerint segítséget nyújtunk egyéni fakultatív programok szervezéséhez.

 

6. nap NUORO – ORGOSOLO

Nuoro-t Szardínia szívének is szokták nevezni, a Havas Boldogasszony Székesegyház megtekintése után, a gyönyörű szárd népviseletet bemutató múzeumot látogatjuk meg. Délután pedig Orgosolo messze földön híres murales-ei, falfestményei között sétálunk, de szigorúan csak miután megkóstoltuk a helyi manufaktúrában készült likőr különlegességeket. Késő délután strandolás Orosei strandján.

 

7. nap CALA GONONE – CALA LUNA

Délelőtt hajóra szállunk Cala Gonone kikötőjében és a napot a paradicsomi szépségű Cala Luna strandron töltjük, fölfedezhetjük a parton húzódó szélvájta árnyékos barlangokat is.

 

8. nap BUDONI - OLBIA - GOLFO ARANCI

Budoniban meglepetés vár ránk, majd a délutánt Olbia felfedezésvel töltjük, este pedig kompra szállunk, 21.00 órakor indul a hajónk Golfo Aranci kikötőjéből.

 

9. nap LIVORNO

Várható érkezés Livorno-ba a reggeli órákban, rövid városnézés után hazaindulás. Várható érkezés Nagykanizsára kb.: 22.00

 

A szigeten töltött napokon a déli órákban szabadprogram keretében lehetőség lesz megebédelni.

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Szállás:

  • 2 éjszaka komphajón, - Corsica Sardinia Ferries - kabinos elhelyezéssel
  • 6 éjszaka Hotel Baia Marina, Orosei*** 2- 3 - 4 ágyas szobákban

Ellátás: reggeli. Igény esetén félpanzió kérhető felár ellenében.

 

Teljes részvételi díj: 

  • 135.000 Ft és 420 EUR 4 ágyas szállodai elhelyezéssel
  • 135.000 Ft és 450 EUR 3 ágyas szállodai elhelyezéssel
  • 135.000 Ft és 490 EUR 2 ágyas szállodai elhelyezéssel

Tartalmazza az autóbuszos utazás költségeit, a kompjegy árát, 8 éjszakai szállást, a szardíniai szálláson reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, a szervezési költséget és az idegenvezetést VOX audio készülékekkel.

 

Belépődíjak, hajójegy várható költsége kb.: 50 euro/fő

Idegenvezető: Katona Noémi

 

 

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítás árát és a belépődíjakat. Nincs rejtett költség.
BBP biztosítás: 700 - 1300,- Ft/fő/nap életkortól függően

Minimális indulási létszám: 40 fő.

Jelentkezési határidő: 2023. március 10-ig 200 euro előleg befizetésével.

 

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda

Lenti: Keszte Katalin
Tel: +36 30 698 7908
Facebook: https://www.facebook.com/katicsa.keszte

 

Utazási irodánk a programváltozás jogát fenntartja. A belépő árak tájékoztató jellegűek.