Neretva-menti mandarinszüret: Mostar, Dubrovnik, Korcula

A Neretva-völgyi mandarinszüret gyermekkori kalandélményeink újra-megélése a jéghideg és olajzöld tekergő folyó termékeny völgyében. Széles deltájának földje zamatos zöldségek és gyümölcsök táptalaja, a különleges mikroklímának köszönhetően évente mintegy 60 000 tonna mézédes, lédús mandarin terem itt. Ebből szüretelünk, kóstolunk, majd hajózunk is, és bejárjuk a vidék legnagyobb csodáit: Csontváry által is megfestett Mostar-i Öreg-hídon átkelve megnézzük a kulturális kavalkádként nyüzsgő várost
2024-10-17 - 2024-10-20
35 000 Ft,-/fő+200 EUR,-/fő
4*-os tengerparti szállodában, félpanzióval

Program

1. nap

Nagykanizsa – Mostar – Neum: utazás a festői Mostarba, ahol évszázadokat repülhetünk vissza sétánk során, keresztül a macskaköves óváros bazársorán, a török kávézókban és a törökkori mecsetek árnyékában. Közös városnézést és a szabadidőt követően elindulunk Neumba, a tengerparti négycsillagos szállásunkra (3 éj), vacsora.

 

2. nap 
Reggeli után a vadregényes Neretva-völgybe látogatunk, mely mandarin-völgyként is ismert. Festői tájak ölelésében érkezünk meg a híres mandarintermesztő vidékre, ahol citrom- narancs- és mandarin ültetvények váltják egymást. Kirándulásunk alkalmával megismerkedünk a mandarinszedés technikájával, termesztésének módjával: igazi szüreti hangulatba cseppenünk, szedhetünk az ízletes gyümölcsökből, sőt, 3 kg friss mandarint haza is vihetünk. Szüreti kalandunk után hajókázás a Neretva deltájában, majd ízletes ebéd vár ránk, gyönyörű környezetben. 
Délután-este folyamán „szigetelünk”: átkompolunk az egyik legszebb adriai szigetre és fővárosába, a kis-Dubrovniknak is nevezett itáliai hangulatú, szűksikátoros, színes tengerparti kisvárosba, Marco Polo szülőhelyére, Korčulára. Este visszatérés a szállásra, vacsora.
 
3. nap 
A reggelit követően Dubrovnikba utazunk, de közbeiktatunk egy különlegességet: a piciny Stont, Peljesac-félsziget kapuját, egy hangulatos középkori kisvárost, mely hatalmas várfalakkal és sópárló mezőkkel rendelkezik. Rövid sétánkat és szabadidőt követően irány az Adria gyöngyszeme, Dubrovnik óvárosa, ahol megtekintjük a Pile kaput, az Onofrio kutat, a Szt. Balázs-templomot, a Szűz Mária-katedrálist. Lesz lehetőség fakultatív módon bejárni a városfalakat, vagy áthajózni a Trónok harca helyszín Lokrum-szigetére, ahonnan szemet gyönyörködtető látvány nyílik a végtelen tengerre és az óváros hatalmas erődrendszerére. A dubrovniki kirándulás után vissza a szálláshelyre, Neumba. vacsora.  
 
4. nap 
A balkáni kiskörutat egy városnézéssel koronázzuk, hazafelé meglátogatjuk a zegzugos Šibeniket. Dalmácia ódon városa nem közvetlenül a tenger partján fekszik, hanem a Šibeniki-öböl mentén, melyben a vízeséseiről ismert Krka folyó hideg, édes vize keveredik az Adria sós tengervizével. Hatalmas velencei erődök tövében kúsznak fel házai a domboldalba, ahol az UNESCO Világörökség Szent Jakab-székesegyház tömbje magasodik. Az óváros sikátorai, a középkori erődökből feltáruló lenyűgöző panoráma, a nyílt tengerre kivezető, különleges, szűk Szent Antal-csatorna mind kihagyhatatlanná teszik ezt a csodás várost. Sétálunk egyet, kis szabadidő. Érkezés Nagykanizsára az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza: az utazást légkondicionált autóbusszal, az útdíjakat és városbehajtási díjakat, a szállást egy neum-i 4*-os szállodában, a félpanziós ellátást, az idegenvezetést. 

Egyágyas felár: 75€

Belépők: 

  • Mandarinszüret (hajójegy és ebéd 40 EUR)
  • Dubrovnik-ferences kolostor 5 EUR
  • Kötelező bosnyák belépési illeték (helyszínen fizetendő: 10 EUR)

A részvételi díj nem tartalmazza, a belépőket, a VOX (idegenvezető készülék) díját, valamint az idegenforgalmi adót, valaminnt a BBP biztosítás árát: BBP biztosítás: 700 - 1300,- Ft/fő kortól függően.

 

Minimális indulási létszám: 40 fő.

Jelentkezés, további információk:

Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda

Utazási irodánk a programváltozás jogát fenntartja. A belépő árak tájékoztató jellegűek.