Dél-Itália csillagai – Nápoly, Capri, Amalfi, Pompei és egy kis Róma

A Vezúv-faragta olasz délvidék színes-forgatag városai és fenséges természeti képződményei lesznek ezen utazás csodás kulisszái: Nápoly ízes-hangos kavalkádja, Pompei és Herculaneum elpusztult romvárosai, Capri szépséges és buja szigete és a lenyűgöző Amalfi-partszakasz panorámaútjának kisvárosai. Megkóstoljuk konyhájukat és boraikat, bejárjuk szövevényes-hangulatos emlékhelyeiket. És egy római sétával tetőzzük be dél-itáliai utunkat.
2024-10-26 - 2024-10-31
75 000 Ft,-/fő+450 EUR,-/fő
4*-os tengerparti szállodában, félpanzióval

Program

1. nap 
 
Nagykanizsa – MonseliceAnagni: utazás Dél-Itáliába, közben megálló és egy kellemes séta a fallal körülvett, a „tűzkő-hegy” lábánál fekvő Monselicében, majd délután Anagniban, a pápák városában. Koraeste megérkezünk Nápoly fölé, szállás elfoglalása (1 éj), vacsora.
 
2. nap
 
Délelőtt Pompei az úticélunk, a Kr.u. 79-ben a Vezúv forró hamuja által eltemetett romváros, ahol megállt az idő. A tűzhányó pusztításának korabeli nyomait fedezhetjük fel itt: színházat, amfiteátrumot, közfürdőket, bordélyokat és magánházakat, melyek egy szorgos kisváros hajdani mindennapjairól mesélnek rendkívüli realitással és tragikummal. Emberi lenyomatok őrizték meg a városka lakóinak utolsó pillanatait: a megkövült, fájdalomba torzult alakok a régmúlt időtlen mementói. Ezután barangolás Nápolyban, mely hangos-illatos utcaszínházával feloldja a Vezúv-pusztította Pompei látványának feszültségét. A délutánt és estét e legendás kikötőváros tekergő történelmi magjában töltjük és belevetjük magunkat a forgatagába. Este a szállás elfoglalása Salerno egy tengerparti négycsillagos szállodájában (3éj), vacsora.
 
3. nap
 
Délelőtt újra visszatérünk a Vezúv elpusztította mikrokozmoszba, és Herculaneum romvárosába merülünk el az ókori római világ hajdanvolt valóságába. Épen megmaradt házak, fürdők, utcák, egy idő-zárvány tárja elénk a múltat. Délután vár ránk a híres Costiera Amalfitana, az Amalfi-part, ahol a Kék-szalag-vonalon kígyózunk végig az egyik legszebb panorámaúton a színes, festői kisvárosokkal és citrusfákkal beékelt sziklafalak között. Első megállónk Positano, a világ egyik legtöbbet fényképezett kisvárosa, közös sétával, majd szabadidővel. Ezt követően az alagutak rejtekéből előbukkanó, a Földközi-tenger egykori nagyhatalmában, Amalfiban időzünk. Lehetőség lesz közös városnézésre, a Szent András dóm megtekintésére szabadidővel egybekötve. Este visszatérés a szállásra, vacsora. 
 
4. nap
 
Capri. Elég csak ennyit mondani, és mindenkinek beugrik a Szirének Földje, a Nápolyi öböl legendás szépségű mesés szigete. A kis sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt, s egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Augustus császár pedig a "dolce far niente", azaz édes semmittevés szigetének nevezte Caprit, mely a világ egyik leglátogatottabb úticélja. Körbejárjuk, csodálkozunk közösen és szabadon egyaránt. Este szállás, vacsora. 
 
5. nap
 
A dél-itáliai kiskörutat Nápolyt elhagyva egy városnézéssel koronázzuk, séta Rómában: elmerülünk a Centro Storico, az ősi-ókori városmag fenséges építményei világában, kívülről felfedezzük a lenyűgöző Colosseumot, a Forum Romanum ragyogó romjait, a Capitolium magasát, a Nagy „Írógépet”, kávézunk a Pantheon kupolája árnyában és lábat lógatunk a Trevi-kút hűs vizében. Este érkezés Arezzo környéki szállásunkra (1 éj), vacsora.
 
6. nap
 
Hazafelé úton Ferrara: egy kellemes séta és ejtőzés a hajdani Este-család pompás városában a gótikus katedrális és a Hercegi palota érintésével. Érkezés Nagykanizsára az esti órákban.
 
Idegenvezető: Lehota János, Lehota-Szolvik Edit
 
Utazás: légkondicionált autóbusszal
 
Szállás: 1 éjszaka Róma és Nápoly között 3*-os szállodában, 3 éjszaka Salernoban egy tengerparti 4*-os szállodában, majd 1 éjszaka egy 3*-os szállodában Arezzo közelében
 
Ellátás: félpanzió
 
Egyágyas felár: hamarosan
 
Belépők: tájékoztatás hamarosan
 
Idegenforgalmi adó: 15€/fő 
 
A részvételi díj tartalmazza: az utazást légkondicionált autóbusszal, az útdíjakat és városbehajtási díjakat, a szállást 3 és 4*-os szállodában, a félpanziós ellátást, az idegenvezetést. 
 
A részvételi díj nem tartalmazza, a belépőket, a VOX (idegenvezető készülék) díját, valamint az idegenforgalmi adót, valaminnt a BBP biztosítás árát: BBP biztosítás: 700 - 1300,- Ft/fő kortól függően.
 

Minimális indulási létszám: 40 fő.

 
Jelentkezés, további információk:
Top Utazási Iroda
8800 Nagykanizsa, Csengery utca 4. fsz. 4.
Tel: +36 30 600 1954
E-mail: info@toputazas.com
https://www.facebook.com/TopUtazasiIroda
Utazási irodánk a programváltozás jogát fenntartja. A belépő árak tájékoztató jellegűek.